Geschiedenis de Rank

Home Gebouwen De Rank Geschiedenis de Rank

Geschiedenis van de Rank

Het gebouw is opgericht in 1983. Het heeft een moderne bouwwijze en is ingepast in het monumentale straatbeeld. De linkervoorgevel heeft de status van monument. Het zalencentrum heeft een centrale ontvangsthal met grote bar en daarachter de keuken. Op de begane grond is een grote zaal, geschikt voor ongeveer 150 personen, een ruimte waarin het kerkelijk buro is gehuisvest, een vergaderzaal geschikt voor ongeveer 25 personen. Op de eerste verdieping zijn vier zalen, geschikt voor 20 á 25 personen. Op de tweede verdieping is een grote ruimte waarin de CV-installatie is ondergebracht en een grote zolderruimte.

De Rank ligt pal naast de Zilverstraatkerk en op loopafstand van de Martinikerk. Parkeergelegenheid voor zowel auto’s (in de straten en op Bloemketerp) en voor fietsen (achter de Rank) is er voldoende.

Het gebouw wordt grotendeels door de Protestantse Gemeente te Franeker gebruikt.

Volgens de gebruiksvergunning mogen in De Rank maximaal 150 personen worden toegelaten.