Activiteiten Martinikerk

Home Gebouwen Martinikerk Activiteiten Martinikerk

De kerk wordt in de eerste plaats gebruikt voor de gewone en bijzondere diensten van de Protestantse Gemeente Franeker.

Gewone diensten zijn de zondagochtenddiensten (om 09.30 uur).

Bijzondere diensten zijn bijvoorbeeld de Kerst en Paasdiensten, maar ook bijvoorbeeld een jeugddienst of een oecumenische dienst.

Natuurlijk wordt de kerk ook gebruikt voor rouw- en trouwdiensten: gratis voor leden van de eigen gemeente en tegen betaling voor anderen. Info bij het kerkelijk bureau.

Voorts wordt de kerk gebruikt voor concerten: de jaarlijkse orgelconcertreeks, maar ook voor optredens van bijvoorbeeld plaatselijke en andere koren.

Zomeropenstelling: Elk jaar van 1 mei tot 1 oktober is de kerk open voor touristen en gemeenteleden.

De openstelling is dinsdag t.m. zaterdag van 11-17 uur; maandags van 14-17 uur.

Toegang is vrij, maar een donatie voor de restauratie van de kerk wordt op prijs gesteld!

Een stiltecentrum en verkoop van artikelen van de “creaclub” maken deel uit van de zomeropenstelling.

Tijdens de zomeropenstelling wordt ook altijd een tentoonstelling gehouden, meestal gewijd aan de werken van een hedendaagse Friese beeldend kunstenaar. De laatste maand van de zomeropenstelling is gewijd aan tentoonstelling van de werken van de leden van het Franeker kunstenaarscollectief “FACIT”.