19 juni – Gregoriaans concert!

Dick Tolsma
Reacties uitgeschakeld voor 19 juni – Gregoriaans concert!

Het Gregoriaans Koor Utrecht geldt als een van de beste in zijn soort in Nederland en treedt op in binnen- en buitenland. Ook verleent het steun bij bijzondere diensten zoals in de Lijdensweek. Het koor zal voor ons een breed palet aan liederen laten horen. Daaronder in samenzang Lied 516 uit het Liedboek. Bijzondere is dat het koor een aantal liederen zingt ter ere van Sint Maarten. Dat is niet toevallig. Toen Willibrord in 690 voet aan wal zette in Utrecht (dat toen nog Fries gebied was) organiseerde hij zijn zendingsactiviteiten vanuit een kerkje dat aan Sint Maarten gewijd was. Vandaar dat er zoveel vroege kerken in het Utrechtse bisdom aan Sint Maarten zijn gewijd. In Fryslân alleen al meer dan dertig. Nu wil het geval dat er rond het jaar 900 een bisschop was in Utrecht, Radboud geheten (en ja, verre familie van koning Radboud/Redbad). Hij heeft een aantal liederen gecomponeerd en opgedragen aan Sint Maarten. Mooier kan het haast niet voor onze jubilerende Martinikerk!

Namens de jubileumcommissie,

Rolf Bremmer

19 juni 2022 om 15.30, Martinikerk: Utrechts Gregoriaans Koor o.l.v. Anthony Zielhorst (gregoriaanskoorutrecht.nl)

Het concert is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van de Stichting Familie Wetterauw Franeker.

U kunt hier uw reservering plaatsen.