Exposities

Home Nieuws Exposities

Expositie Martinikerk                                                 

Kunsttentoonstelling in de Martinikerk

1 mei – 30 augustus 2020

“Spirituele kunst tussen traditie en hedendaags”:
Icoon inspiraties in de Russische stijl door Elena Steinke

Het is traditie dat tijdens de zomermaanden in de Martinikerk te Franeker een expositie word georganiseerd door Anita van Os van Galerie de Roos van Tudor.

Wie dichter bij het concept van de “Russische ziel” wil zijn  en die de spirituele schilderkunst van vandaag wil zien, moet een bezoek brengen aan deze tentoonstelling van de Russische kunstenaar Elena Steinke in de Martinikerk in Franeker. De werken van de kunstenaar hebben een diepe uitdrukking van geloof en melancholie.

Elena Steinke groeide op in de atheïstische Sovjet-Unie en studeerde daar in de jaren tachtig af aan de kunstacademie.
Tot 2001 werkte ze als kunstenaar en ontwerper in Kaliningrad/Rusland, waar ze schilder-, teken- en kunstgeschiedenis doceerde.

Tegenwoordig woont ze in het Duitse Nordfriesland, vlakbij de Deense grens en werkt ze in haar atelier “Beklumer Art Studio” als freelance kunstenaar, docent en auteur. Een selectie van haar schilderijen, grafieken, schetsboeken en keramische objecten is van mei tot eind augustus te zien in de Martinikerk te Franeker.

Met deze tentoonstelling continueert de kunstenaar de vriendschappelijke contacten die zijn ontstaan door haar presentatie in het Culturele hoofdstad project  “VRUCHTBARE GROND”, onderdeel van “Potatoes go wild” op de Oude Bildtdijk in 2018. (project curator Anita van Os).
Elena Steinke toonde toen haar schilderijen serie “Nord Friese klederdrachten” voor het eerst in Nederland. Zij exposeerde  samen met  Fred Thoolen, Johan van Aken en Pedro Bakker op de boerderij van de familie Watze en Djoke Bierma.

Haar nieuwe tentoonstelling opent op 1 mei 2020 om 16.00 uur in de Martinikerk.   

 

Martinikerk
Bredeplaats
Franeker
open: Maandag 14.00 – 17.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur
Contactpersoon: Anita van Os
tel.nr: 058-2161636
info@roosvantudor.nl
www.pkn-franeker.nl /www.roosvantudor.nl