Nieuwsflits november 2021 met o.a. gevolgen nieuwe corona maatregelen

Arjen van Steinvoorn
Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsflits november 2021 met o.a. gevolgen nieuwe corona maatregelen

NIEUWSFLITS 5 november 2021

Beste gemeenteleden,

N.a.v. de persconferentie van dinsdag 2 november en het advies van de PKN in Nederland (https://www.protestantsekerk.nl/thema/coronavirus/) is de kerkenraad tot de volgende afspraken gekomen.

Afspraken m.i.v. 6 november 2021:

1. Het maximum aantal kerkgangers tijdens de kerkdienst wordt van 150 naar 100 teruggebracht. Dit geldt ook voor begrafenissen.
  2. De rechterkant van de kerk (banken en stoelen) – gezien bij binnenkomst – wordt ingericht op 1,5 meter voor die gemeenteleden die daar de voorkeur aan geven.
  3. Het gebruik van mondkapjes wordt verplicht bij binnenkomst en vertrek en bij verplaatsing. Mocht u uw mondkapje vergeten zijn, kunt u in de kerk een mondkapje vragen.
  4. Reserveren blijft verplicht en kan via het reserveringssysteem, het kerkelijk bureau of de ouderlingen.

Als kerkenraad willen we onze verantwoordelijkheid nemen en elkaar zoveel mogelijk de noodzakelijke ruimte bieden.

Eeuwigheidszondag 21 november 2021

Voor deze speciale zondag gelden in principe dezelfde afspraken. De familieleden van de te herdenken gemeenteleden zullen via een brief geïnformeerd worden over het tijdstip (10 uur of 14 uur) van de dienst, waarin zij welkom zijn. De familieleden kunnen met ongeveer 4 gasten naar de dienst komen met het verzoek om vóór 16 november het aantal door te geven. Afhankelijk van het totale aantal gasten zal er nog beperkte ruimte overblijven voor gemeenteleden om zich via het reserveringssysteem aan te melden. We hopen zo op een waardige manier vorm te geven aan de Eeuwigheidszondag voor dit jaar.

Mochten er n.a.v. de persconferentie van 12 november toch weer aanpassingen nodig zijn op bovenstaande afspraken, zullen we u hierover inlichten.

Met vriendelijke groet,

Kerkenraad Protestantse Gemeente Franeker