Vacature Jeugdwerker voor 8 uur p/w

Kom binnen
vertel je verhaalwarm je aan het vuur dat in ons brandt
koester je in onze aandacht
want we laten niemand in de kou staan
niemand die een dichte deur mag treffen
stap over de drempel
kom in het licht en voel je thuis…

Dat is waar de Protestantse Gemeente Franeker voor wil staan. En we zien daarbij graag de jeugd en de gezinnen met opgroeiende kinderen binnenkomen. In het beleidsplan 2018-2022 is dat één van de speerpunten. We willen dat beleid vormgeven door met een nieuwe vorm van kindernevendienst een basis te leggen voor het jeugdwerk van de toekomst.

Om dat proces professioneel te begeleiden zoeken we een

Jeugdwerker voor 8 uren per week

Taakomschrijving:

• Primaire taak is het ontwikkelen en begeleiden van een nieuwe vorm van kindernevendienst, de primaire doelgroep is de jeugd van 4-12 jaar en hun ouders. Het gaat daarbij ook om:
  • Het vormen/onderhouden van een netwerk van ouders en vrijwilligers rondom de kindernevendienst.
  • Samenwerking met jeugdouderling en predikanten.

We zoeken iemand die:

• Bijbelse thema’s en verhalen op een eigentijdse en creatieve manier kan verbinden met de leefwereld van kinderen (en hun ouders).
  • Geïnspireerd is door het christelijk geloof en vandaaruit kan omgaan met diversiteit in de gemeente, een open houding heeft en hierin verbindend kan werken.
  • HBO werk- en denkniveau heeft.
  • Relevante werkervaring in het kerkelijk jeugdwerk heeft, beroepsmatig of als vrijwilliger.
  • Communicatief vaardig is, zowel mondeling als schriftelijk en ervaring heeft met de inzet van moderne digitale communicatievormen.

De aanstelling zal zijn voor één jaar en de inschaling vindt plaats volgens de geldende normen binnen de PKN.

Meer​ ​informatie​:

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Ackelien van der Pol, jeugdouderling binnen de PGF, te bereiken via het kerkelijk bureau: e-mail: pkn-franeker@hetnet.nl of telefonisch: 0517-393200.