11 november – Sint Maarten

11 november - Sint Maarten

Datum - 11 november 2021

Martinikerk Franeker

De Martinikerk bestaat dit jaar 600 jaar. Dat gaan we vieren met alle Franekers, een jaar lang. We beginnen met een feest op Sint-Maarten, want naar hem is de kerk genoemd. Daarom nodigen we alle kinderen in de basisschoolleeftijd (of jonger) uit, om in de kerk Sint-Maarten te vieren. We hebben een kort maar prachtig programma. Medewerking wordt o.a. verleend door de showband de Sternse Slotlanders, een ruiter/amazone van de Sjaerdema Liauckema Ruiters als Sint-Maarten, Jochem Schuurman (organist/pianist), Josse Pietersma (historicus en meer). Een grootbedrijf in zoetwaren verzorgt een traktatie.

Het programma ziet er als volgt uit:

18.00 Welkom door ds. Margarithe Veen

18.05 Muziek en zingen van Sint-Maartenliedjes

18.15 Verhaal van Sint-Maarten, verteld door Josse Pietersma

18.30 Kinderen verlaten kerk met traktatie en maken, met hun lampionnen, achter de Sternse Slotlanders en Sint-Maarten aan, in optocht een rondje door de binnenstad

19.00 De kinderen gaan elk in hun eigen buurt Sint-Maarten lopen

Zou u in de reservering willen aangeven voor hoeveel kinderen u reserveert en hoeveel volwassenen meekomen?

(4-11-2021 toegevoegd) Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is het maximum helaas naar beneden bijgesteld. Daarnaast geldt er voor de volwassenen een mondkapjesplicht bij verplaatsing in de kerk en controleren we vanaf 13 jaar en ouder uw coronatoegangsbewijs. Uiteraard kunnen de volwassenen ook even buiten wachten.

(9-11-2021 toegevoegd) Vanwege de grote belangstelling hebben we besloten om het Sint-Maartenfeest ook via de livestream uit te zenden. U kunt ons vinden op www.youtube.com/martinikerkfraneker

Reserveringen

Beschikbare plekken: 0

Dit evenement is volgeboekt.