11 november – Sint Maarten

11 november - Sint Maarten

Datum - 11 november 2021

Martinikerk Franeker

De Martinikerk bestaat dit jaar 600 jaar. Dat gaan we vieren met alle Franekers, een jaar lang. We beginnen met een feest op Sint-Maarten, want naar hem is de kerk genoemd. Daarom nodigen we alle kinderen in de basisschoolleeftijd (of jonger) uit, om in de kerk Sint-Maarten te vieren. We hebben een kort maar prachtig programma. Medewerking wordt o.a. verleend door de showband de Sternse Slotlanders, een ruiter/amazone van de Sjaerdema Liauckema Ruiters als Sint-Maarten, Jochem Schuurman (organist/pianist), Josse Pietersma (historicus en meer). Een grootbedrijf in zoetwaren verzorgt een traktatie.

Het programma ziet er als volgt uit:

18.00 Welkom door ds. Margarithe Veen

18.05 Muziek en zingen van Sint-Maartenliedjes

18.15 Verhaal van Sint-Maarten, verteld door Josse Pietersma

18.30 Kinderen verlaten kerk met traktatie en maken, met hun lampionnen, achter de Sternse Slotlanders en Sint-Maarten aan, in optocht een rondje door de binnenstad

19.00 De kinderen gaan elk in hun eigen buurt Sint-Maarten lopen

Zou u in de reservering willen aangeven voor hoeveel kinderen u reserveert en hoeveel volwassenen meekomen?

Reserveringen

Beschikbare plekken: 272