Home Jeugd

Welkom!

Van harte welkom op de jeugdsite van de Protestantse Gemeente Franeker.

De Protestantse Gemeente Franeker wil een open, brede en laagdrempelige gemeente zijn, waar plaats is voor vrouw en man, jong en oud, leden en voorbijgangers. Het jongerenwerk van onze gemeente heeft dan ook geen ander doel dan ruimte te bieden aan jeugd- en jongeren in bijvoorbeeld: Kindernevendienst, Clubwerk en Catechese voor jongeren.
De jongeren horen evenzeer bij de gemeente als volwassenen. Kinderen en Jongeren zijn belangrijk en vormen nú met volwassenen samen de kerk. Het Jeugdwerk is er op gericht om met en voor jongeren plaatsen in de kerk te creëren die passen bij de leeftijd, situatie, geloofs- en belevingswereld van kinderen en jongeren in deze tijd.

UITNODIGING ADVENTSPROJECT ‘DE HEMEL OP AARDE’

Wij zijn ontzettend trots dat wij kunnen meedelen dat we dit jaar een heel speciaal advent project gaan starten in onze kerk. Alle kinderen van de basisschool gaan dit jaar samen de adventstijd beleven. En met beleven…..bedoelen we dat jij dit ook écht gaat BELEVEN. Het speciale aan dit project is dat jij zelf een hoofdrol in dit verhaal speelt. Samen met Melanie van de Peut van verhalenbureau Staf & Zo gaan we meedoen in het verhaal ‘De Hemel op Aarde’.

Het verhaal start op zondagochtend 1 december om 9.30u. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 zijn dan welkom in de Martinikerk in Franeker. Op 8 december en 15 december gaat het verhaal verder en op 22 december is de spannende ontknoping van het verhaal! We starten alle zondagen gezamenlijk in de kerk en lopen later met elkaar naar de RANK.

Opgeven is niet verplicht, maar is wel fijn zodat wij van te voren weten hoeveel kinderen in ieder geval komen. Handig om te weten: het project is het leukst als je alle zondagen komt, maar mocht je een of twee keer niet kunnen, geen probleem! Daar is rekening mee gehouden in de opbouw van het project.

Krijg je ook al zo’n zin in dit project? Geef je dan op en mail naar ackelienvdpol@live.nl of stuur een appje naar 06-10720867 bellen mag natuurlijk ook!

—————————————————————————————————————————————
Opgave gegevens Adventsproject (niet verplicht – gewoon komen mag ook!)

Mijn naam is ……………………………………………………………………..
Ik zit in groep ………..
e mail adres………

We hopen veel van jullie te zien, wij hebben er zin in!

Groeten van de kerstproject groep, Nynke, Nanda en Ackelien

KerstChallenge 2019

Jij komt toch ook?

Eerst samen patat eten, daarna de uitdaging aangaan.

De KerstChallenge 2019 is een escaperoom-achtig spel van een uur. In de donkere dagen voor Kerst kruip je in de huid van een wijze uit het oosten. Door puzzels op te lossen probeer je te ontdekken waar de ster jou heen leidt!

Het verhaal in het spel kan zelfs op verschillende manieren eindigen. Welke koning ga je vinden in de KerstChallenge?

Voor wie: jongeren van 12 tot 18 jaar.

Wanneer: zondag 15 december van 18.15 tot 20.30 uur
Waar: de Rank (Zilverstraat 38)

Kosten: € 4,00 pp

Aanmelden voor 10 december bij:

1. Dorette van Houten app: 06.22.97.25.98

Nynke Aly Miedema-Kamstra    mail: nynke_aly@hotmail.com

IN GESPREK MET TIENERS

Tieners van 12 tot en met 16 jaar zijn donderdagavond 14 november a.s. van harte welkom voor een eerste ontmoeting met elkaar in de Rank, aanvang 19.30 uur. Op deze avond staat vooral kennismaken met elkaar centraal en plannen we samen de data voor het komende seizoen. Ik vind het in ieder geval leuk te horen wie jullie zijn en wat jullie bezighoudt. Ook om met elkaar in gesprek te gaan over geloof, Bijbel en wat dat zegt, of juist ook niet (altijd). Laat je weten of je komt? Dat kan door te bellen of te appen naar 06-51852207 of door een mail te sturen naar ds.margarithe.veen@kpnmail.nl. De andere weken dat wij elkaar zien, zijn week: 46, 48, 50 / 4, 5, 6 / 13, 14, 15 + gezellige afsluiting.

18+ GROEP

Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Weet je dan welkom bij de 18+ groep. Vrijdag 22 november is de eerste avond en start om 18.00 uur in De Rank met een maaltijd. Die avond plannen wij dan ook de data voor de andere avonden in januari, maart en mei. De avonden beginnen we met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inhoudelijk gesprek. De gespreksthema’s kunnen met elkaar worden bepaald, al zal de relatie daarmee met geloof, 18+ en onze samenleving centraal staan. Wil je meedoen aan deze groep kun je dit doorgeven door te bellen of te appen naar 06-51852207 of door een mail te sturen naar ds.margarithe.veen@kpnmail.nl. Dit is ook van belang voor de inkopen voor de maaltijd.