Home Jeugd

Welkom!

Van harte welkom op de jeugdsite van de Protestantse Gemeente Franeker.

De Protestantse Gemeente Franeker wil een open, brede en laagdrempelige gemeente zijn, waar plaats is voor vrouw en man, jong en oud, leden en voorbijgangers. Het jongerenwerk van onze gemeente heeft dan ook geen ander doel dan ruimte te bieden aan jeugd- en jongeren in bijvoorbeeld: Kindernevendienst, Clubwerk en Catechese voor jongeren.
De jongeren horen evenzeer bij de gemeente als volwassenen. Kinderen en Jongeren zijn belangrijk en vormen nú met volwassenen samen de kerk. Het Jeugdwerk is er op gericht om met en voor jongeren plaatsen in de kerk te creëren die passen bij de leeftijd, situatie, geloofs- en belevingswereld van kinderen en jongeren in deze tijd.

IN GESPREK MET TIENERS

Tieners van 12 tot en met 16 jaar zijn donderdagavond 14 november a.s. van harte welkom voor een eerste ontmoeting met elkaar in de Rank, aanvang 19.30 uur. Op deze avond staat vooral kennismaken met elkaar centraal en plannen we samen de data voor het komende seizoen. Ik vind het in ieder geval leuk te horen wie jullie zijn en wat jullie bezighoudt. Ook om met elkaar in gesprek te gaan over geloof, Bijbel en wat dat zegt, of juist ook niet (altijd). Laat je weten of je komt? Dat kan door te bellen of te appen naar 06-51852207 of door een mail te sturen naar ds.margarithe.veen@kpnmail.nl. De andere weken dat wij elkaar zien, zijn week: 46, 48, 50 / 4, 5, 6 / 13, 14, 15 + gezellige afsluiting.

18+ GROEP

Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Weet je dan welkom bij de 18+ groep. Vrijdag 22 november is de eerste avond en start om 18.00 uur in De Rank met een maaltijd. Die avond plannen wij dan ook de data voor de andere avonden in januari, maart en mei. De avonden beginnen we met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inhoudelijk gesprek. De gespreksthema’s kunnen met elkaar worden bepaald, al zal de relatie daarmee met geloof, 18+ en onze samenleving centraal staan. Wil je meedoen aan deze groep kun je dit doorgeven door te bellen of te appen naar 06-51852207 of door een mail te sturen naar ds.margarithe.veen@kpnmail.nl. Dit is ook van belang voor de inkopen voor de maaltijd.