Exposities in de Martinikerk

Home Exposities in de Martinikerk

Expositie: “Ode aan het Landschap”

9 juni  – 30 augustus 2021

Het is traditie dat tijdens de zomermaanden in de Martinikerk te Franeker een expositie wordt georganiseerd door Anita van Os van Galerie de Roos van Tudor.

Het nieuwe themajaar van NBTC Holland voor 2021 is: Ode aan het Landschap.

In dit jaar staat het Nederlandse en tegelijk Friese landschap centraal in al zijn facetten. De historische verhalen, maar ook de huidige invloed van de mens op de natuur, de schoonheid van het landschap en tegelijk de kwetsbaarheid ervan. Doel van dit jaar is het genereren van meer kennis, aandacht en waardering voor het Nederlandse landschap.

De tentoonstelling in de Martinikerk sluit dir jaar aan bij dit actuele thema.

Aan de hand van schilderijen, keramiek en grafiek van unieke landschappen laten we zien hoe bijzonder het landschap is en hoe je het kunt beleven. Deze landschappen zijn Waterlandschap –  Waddenlandschap – Eb & Overvloed, Nachtlandschap.

Deelnemende kunstenaars zijn o.a. :
Wijke van der Bij, Hendrik Elings, Nikki Genee, Abe Gerlsma,  Johan Hemkes, Margot de Jager, Renee Marcus Janssen, Manuel Knortz, Henk Krist, Karin Mennen, Heine Noordstra, Rienold Postma, Maartje Roos, Melis van der Sluis, Elena Steinke, Francoise Stoop, Maartje Strik, Meint van der Velde, Pim Velthuizen.

Martinikerk Breedeplaats Franeker
Openingstijden

tot 1 juli : woensdag t/m vrijdag : 14.00 – 17.00 uur en zaterdag: 11.00 – 17.00 uur

na 1 juli: maandag : 14.00 – 17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 17.00 uur