Exposities in de Martinikerk

Home Exposities in de Martinikerk

Expositie: “Still….even”

3 mei t/m 31 augustus 2024

Het is traditie dat tijdens de zomermaanden in de Martinikerk te Franeker een expositie wordt georganiseerd door Anita van Os van Galerie de Roos van Tudor.

Dit jaar is gekozen voor het thema Stilleven.

 

Het stilleven is in zijn vele facetten te zien en in diverse technieken.

Een aantal kunstenaars zijn uitgenodigd om aan deze tentoonstelling deel te nemen.
Echte stilleven schilders maar ook kunstenaars die bekend zijn vanwege hun andere onderwerpen hebben deze uitdaging aangepakt om een stilleven te schilderen.

Een van hen is Ton Bouchier. Bekend van zijn “mannen” maar nu is hij vertegenwoordigd met 3 bijzondere schilderijen in de zo kenmerkende kleuren voor zijn werk.

Deelnemende kunstenaars zijn o.a. :
Anne van As,  Ton Bouchier,  Co Cordel,  Lilian Eliëns,  Anneke Elhorst,  Abe Gerlsma,  Grietje Huisman,  Rita Kok,  Henk Krist,  Christiaan Kuitwaard,  Maartje Roos,  Maartje Strik,  Catrinus Spinder,  Francoise Stoop,  Pim Velthuizen,  Gerrit Wijngaarden.

Speciale gast is Bernard Heesen met een aantal glasobjecten. Hij onderzoekt de schier onuitputtelijke mogelijkheden van het vloeibare glas. Dit alles gebeurt in de oude Horn, een glasblazerij die in 1977 door zijn vader, Willem Heesen, is opgericht.
Een belangrijke inspiratiebron is zijn verzameling 19e -eeuwse naslagwerken gevuld met prachtige gravures die smeken om nageblazen te worden.

In het kader van het “Eppie Dam jaar” heeft de Friese dichter Eppie Dam gedichten gemaakt die geïnspireerd zijn op diverse schilderijen uit de tentoonstelling. Zijn gedichten zijn te zien bij de betreffende kunstwerken.

Opening in de kerk is op vrijdag 3 mei om 17.00 uur met een openingswoord van Prof. Rolf Bremmer, voorzitter kerkenraad Prot. Gemeente Franeker.

 

 

Martinikerk Breedeplaats 2 Franeker
Openingstijden maandag : 14.00 ‐ 17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
entree gratis
Contactpersoon: Anita van Os info@roosvantudor.nl
www.pkn‐franeker.nl /www.roosvantudor.nl